• Veenwouden komt tekort tegen Stadskanaal

 • Afgelopen zaterdag reisde het korfbal team van Veenwouden 1 naar het verre oosten, Stadskanaal. De ploeg uit Veenwouden wist nog geen punten te behalen in de twee voorgaande competitie wedstrijden. De afwezigheid van basis speler Meindert door ziekte, werd ingevuld door Simon Talsma. Rick Elzinga maakte zijn debuut bij het eerste met een plek op de bank. Coach Tjeerd van der Tuin heeft in de afgelopen training en wedstrijd vooruitgang gezien ten opzichte van de derby tegen Wik en hoopt ook vandaag een mooi spel te zien.


  De wedstrijd werd gestart door Scheidsrechter Wiggele de Haan en beide ploegen lieten een gelijkwaardig spel zien. Stadskanaal kwam als eerste tot scoren en kwam zelfs op een 2 – 0 voorsprong. De uitploeg kon deze achterstand tot een gelijkmaker maken, door twee doelpunten van Marit. Echter daarna miste Veenwouden belangrijke kansen waardoor Stadskanaal het vertrouwen kreeg en uitliep tot drie punten voorsprong 5 – 2. Veenwouden had moeite met scoren in tegendeel tot Stadskanaal die in de eerste helft tot een 12-4 voorsprong wist te komen tot verbazing van hunzelf.


  In de tweede helft kwam Veenwouden overduidelijk met meer afwerkend vermogen en maakte het eerste doelpunt. Ondanks dat wist Stadskanaal het vertrouwen te behouden en scoorde gelijkwaardig, waardoor het verschil te groot was voor Veenwouden om de achterstand in te halen. Maar de uitploeg heeft een mooi spel laten zien met acht mooie goals. De tweede helft wist Stadskanaal met 13-8 te winnen.


  Met een secuurdere afwerking in de eerste helft had Veenwouden de wedstrijd in een ander licht kunnen zetten, helaas is dit niet gelukt. Wel heeft de ploeg een sterke tweede helft laten zien en kon daarmee met een tevreden gevoel het veld verlaten. In de voorgaande competitie hebben we Veenwouden 1 zien winnen. Daarmee verwachten wij meer te zien van dit team en is de strijd zeker nog niet verloren!
  Eindstand 25-12


  Doelpunten makers: Marit Haisma (4), Anna Tadema (3), Anne Dirk Hietkamp (2), Daniel Keizer (2), Riemkje Keizer (1)