• Veenwouden 1 op de valreep langszij

  • In de veldkorfbalcompetitie is zaterdag 29 oktober de laatste speelronde gespeeld voordat deze week de zaalschoenen weer worden aangetrokken. Voor Veenwouden stond de thuiswedstrijd tegen MN en W op het programma. Bij de gasten werd aan het begin van het veldseizoen nog verloren (13-7), nu was het tijd voor een revanche.

    In de afgelopen weken hebben de blauwwithemden laten zien dat er een duidelijke opwaartse lijn in het spel zit onder leiding van coach Baukje Smit-Postma. Woensdagavond is er in Hempens-Teerns tegen Wêz Warber en Fluch een zwaarbevochten 7-9 overwinning uit het vuur gesleept waar er in de pauze nog tegen een achterstand van drie punten werd aangekeken.
    Zaterdag startten de ploegen met een gelijkopgaande wedstrijd. En dat zou in de rest van de 60 minuten niet anders worden. In de eerste helft kwam het verschil twee keer met twee doelpunten uit in het voordeel van Veenwouden, maar MN en W trok dat beide keren snel bij. In de rust was de stand 8-7.

    Na de rust kwam al snel de gelijkmaker en om en om vielen de doelpunten. Felle acties aan beide kanten leidden vooral tot geslaagde afstandschoten en doorloopballen. In de tweede helft kwamen de gasten eenmaal tot een voorsprong van een doelpunt. Met nog enkele minuten op de klok vielen er om en om doelpunten. In de laatste halve minuut wisten de Hijumers het ontstane gat weer te dichten tot een gelijke stand. Met een raak afstandschot van Anne Dirk Hietkamp in de laatste tien seconden wist de thuisploeg de beide punten thuis te houden. Door winstpartijen van de afgelopen weken is Veenwouden van de zesde plaats in een poule van acht ploegen opgeklommen tot de vierde plek na Pallas '08 (Leeuwarden), Stadskanaal en WIK '34 (Damwâld).

    Doelpunten Veenwouden: Anne Dirk Hietkamp 4, Meindert Tangerman 4, Anna Tadema 2, Nynke Tadema 2.