• Twee teams van KV Veenwouden sluiten aan bij KF De Wâlden

 • Recent is het besluit genomen dat ons seniorenteam en onze D-lichting na de zomer aan zullen sluiten bij KF De Wâlden. Wij verwijzen hiervoor graag naar onderstaande berichtgeving die op 02-06-2024 op de website van KF De Wâlden is gepubliceerd. Hier willen we nog aan toe voegen dat onze C-lichting tevens niet verder zal gaan onder de vlag van KV Veenwouden, een deel van dit team zal na de zomer verder korfballen bij C.K.V. Vlug en Vaardig in Garyp.

   

  ---------------------------------------------------------------------------------------------

  Bericht van KF De Wâlden, 02-06-2024:

  Het seniorenteam en de D-lichting van KV Veenwouden spelen komend seizoen onder de vlag van KF De Wâlden. Door een langdurige terugloop van het aantal leden bij korfbalvereniging Veenwouden kwam het voortbestaan van het korfbal in Veenwouden in gevaar. Daarom nam de club het initiatief om de samenwerking te zoeken met een grotere korfbalvereniging uit de regio. De keus viel op KF De Wâlden uit Oentsjerk. Na een positieve kennismaking en diverse goede gesprekken is besloten de knoop door te hakken en volgend seizoen met twee Veenwouden-teams onder de naam van KF De Wâlden uit te komen in de veld- en zaalcompetitie.

  De afgelopen maanden heeft het seniorenteam van KV Veenwouden al een aantal keer getraind op het kunstgrasveld in Oentsjerk, samen met het vijfde team van KF De Wâlden. Dat leverde een fraaie ‘kruisbestuiving’ op die van beide kanten goed is bevallen. Afgesproken is dat het seniorenteam van KV Veenwouden bij elkaar blijft als team maar speelt onder de vlag van KF De Wâlden. Als dat goed bevalt, wordt het team definitief opgenomen binnen de korfbalvereniging uit Oentsjerk. De spelers van het voormalige Veenwouden-team worden daarna net als alle andere seniorenspelers van De Wâlden door de Technische Commissie ingedeeld in één van de seniorenteams van KF De Wâlden.

  Naast het seniorenteam komen ook de D-pupillen van KV Veenwouden over naar KF De Wâlden. In overleg met de ouders/verzorgers wordt de speel- en trainingslocatie nog bepaald, maar de voorkeur is ook door hen duidelijk uitgesproken om zich bij KF De Wâlden te voegen. “De Wâlden is blij om deze oplossing te kunnen bieden, om zo clubs in de regio te helpen en het korfbal in de buurt te kunnen blijven aanbieden”, legt KF De Wâlden voorzitter Richard Adema uit.

  “De gesprekken zijn goed verlopen, omdat de intenties van beide kanten vanaf het begin al duidelijk waren. Het bestuur en alle leden heten Veenwouden van harte welkom en hopen dat ze met veel plezier bij KF De Wâlden zullen spelen”, aldus Adema. Mede door de aanwas vanuit Veenwouden heeft KF De Wâlden komend seizoen liefst zeven seniorenteams in de competitie bij het KNKV.

   

  Bron: https://www.kfdewalden.nl/kf-de-walden-breidt-uit-met-senioren-en-jeugdteam-van-kv-veenwouden/

  ---------------------------------------------------------------------------------------------