• Stadskanaal 1 - Veenwouden 1

• Op zaterdag 10 oktober mocht Veenwouden om 12.00 uur aantreden tegen Stadskanaal. Na de goede wedstrijd van vorige week tegen de Pein was het aan Veenwouden deze goede lijn door te trekken en vandaag de punten mee naar huis te nemen.

In een gewijzigde opstelling startte Veenwouden sterk aan de wedstrijd en stond er snel een 0-2 voorsprong op het scorebord. Stadskanaal reageerde snel en trok de stand weer gelijk. In het vervolg van de eerste helft ging het gelijk op, maar het was Stadskanaal dat net voor de rust driemaal wist te scoren. De scheidsrechter floot voor rust met een 10-9 stand op het scorebord.

In de rust hamerde coach Tjeerd van der Tuin erop dat er in de tweede helft minder persoonlijke fouten in de verdediging gemaakt dienden te worden. Zonder de fouten en met het doorzetten van het scoreverloop uit de eerste helft lagen er absoluut kansen om de punten mee naar Veenwouden te nemen.

Na rust werd de stand direct gelijk getrokken door een mooi afstandsschot van Anne Dirk Hietkamp. Helaas was het Stadskanaal dat daarna gelijk een gaatje van twee doelpunten wist te slaan. Veenwouden wist dit gat niet meer te dichten en scheidsrechter Veldhuis floot voor het eindsignaal met een 18-16 stand op het scorebord.

Het feit dat er deze wedstrijd veel gescoord werd biedt perspectief voor de wedstrijd van volgende week. Veenwouden mag dan thuis om 15.30 uur aantreden tegen het bekende Zunobri uit Zuidhorn. Er zal dan alles aan gedaan worden om de punten in eigen huis te houden.

Doelpunten KV Veenwouden: Johannes de Boer, Han Vastenhoud en Thiadmar Sijens allen 3 ; Agnes de Boer en Anne Dirk Hietkamp elk 2; Anna Tadema, Nienke van Breeden en Marit Haisma elk 1.