• Nipte overwinning Veenwouden 3

• VEENWOUDEN- Afgelopen zaterdag 4 mei vond voor KV Veenwouden 3 de eerste veldwedstrijd tegen Mid-Fryslân plaats. Ondanks het koude en regenachtige weer ging KV Veenwouden vol goede moed de wedstrijd in.

Mid-Fryslân begon gelijk al sterk aan de wedstrijd en wist een voorsprong op te bouwen van 0-2. KV Veenwouden wist hier gelukkig snel een reactie op te geven met Johannes de Boer als doelpuntmaker, hij maakte de 2-1. Veenwouden kon de achterstand daarna gelukkig ombuigen in een voorsprong van 3-2. Met veel kansen voor beide ploegen kwamen de ploegen echter niet goed aan het scoren toe. Met een score van 5-3 voor de spelers van KV Veenwouden begon de rust.

In de tweede helft had KV Veenwouden de opdracht gekregen om de voorsprong uit te bouwen en het eigen spel te behouden. Mid-Fryslân kwam sterk uit de kleedkamer terug en wist gelijk veel ballen te onderscheppen, dit overviel KV Veenwouden. De spelers van KV veenwouden wisten het hoofd toch koel te houden en behielden de voorsprong van 2 doelpunten. Met een stand van 8-6 kwam Mid-Fryslân terug naar een score van 8-8. Het was een spannende en iets wat rommelige eindfase. Beide ploegen hadden nog kansen en waren erop gebrand de winst te pakken. Toen Veenwouden net voor het einde de 9-8 op het scorebord wist te krijgen dankzij Annemarije Smit, was het zaak om de wedstrijd rustig uit te spelen. Dit lukte Veenwouden goed en zo werd de eerste winst een feit!

De ploeg uit Veenwouden is erg blij met de eerste 2 competitiepunten. De korfballers van KV Veenwouden willen het aanwezige publiek bedanken en heten jullie graag welkom bij de volgende wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd zal op zaterdag 11 mei tegen Wik'34 zijn en zal om 17.00 uur worden gespeeld in Damwoude.

Doelpunten KV Veenwouden:
    Marit Haisma 2, Annemarije Smit 2, Johannes de Boer 1, Simon de Beer 1, Justien Dam 1, Ellard Hoekstra 1 en Daniël Keizer 1.