• KV Veenwouden niet opgewassen tegen DTL

  • HOLWERD – Zaterdag 27 november startte korfbalcompetitie in de zaal. Waar vorige jaren de zaalcompetitie werd geplaagd door lockdowns is het hopelijk dit jaar mogelijk een volwaardige competitie in de zaal te spelen. Nieuw dit jaar is de combinatie van de 3de en 4de klasse, wat resulteert in een aantal nog onbekende tegenstanders voor de selectie van KV Veenwouden. Op 27 november mocht worden afgetrapt met een avondwedstrijd tegen DTL. Een tegenstander waar in het verleden vaker tegen werd geoefend, maar in langere tijd geen officiële competitiewedstrijd tegen werd gespeeld.

    In een volle sporthal “De Ynset” in Holwerd floot scheidsrechter J. Veenstra de wedstrijd om 19.50u in. DTL schoot uit de startblokken, met als gevolg dat KV Veenwouden na korte tijd tegen een 2-0 achterstand aan keek. Gelukkig had KV Veenwouden snel een weerwoord klaar, even later stond 3-2 op het scorebord. De rest van de eerste helft waren het de spelers van DTL die, met name van afstand, makkelijker scoorden. KV Veenwouden had meer plaatsingsfouten en had het tevens lastiger met scoren, wat resulteerde in een stand van 11-5 bij rust.

    De lijn van de eerste helft werd eigenlijk doorgezet in de tweede helft. DTL speelde met meer overtuiging en scoorde makkelijker. Hoewel er ook mooie ruim opgezette aanvallen waren aan de kant van KV Veenwouden, was het afronden nog niet zoals het moet zijn. Eindstand 22-8 in het voordeel van DTL.

    Volgende week speelt KV Veenwouden de eerste thuiswedstrijd tegen NQL. De wedstrijd start om 14.00u, gevolgd door het tweede team van KV Veenwouden dat om 15.20u tevens een thuiswedstrijd speelt.