• KV Leeuwarden is te sterk voor KV Veenwouden

  • KV Leeuwarden is een onbekende tegensstand maar de stand op de ranglijst gaf aan dat het een lastige wedstrijd voor Veenwouden zou worden. Het was dan ook belangrijk om het eigen spel te blijven spelen en te zorgen dat het verdedigend qua organisatie goed bleef staan.

    In de eerste minuten ging Leeuwarden gelijk goed van start en kon drie keer op rij scoren. Hierna kon Veenwouden de aanval iets beter opzetten en tot een 2-4 stand komen. De doelpunten vielen aan Leeuwarden kant gemakkelijk en hier hadden we als Veenwouden meer druk moeten geven. De aanvallen werden wel goed opgezet maar onrustig in de afronding en hierdoor konden we maar twee doelpunten tegenover de veertien van Leeuwarden zetten.

    Met een ruststand van 2- 14 achterstand was het dan ook belangrijk om de tweede helft de kansen die we kregen wel af te ronden. Daarnaast meer druk op het schot te geven en hierdoor moest Leeuwarden meer werk verzetten om de goede kansen te creëren. Deze wijziging in het spel leverde voor Veenwouden weer vertrouwen op na de eerste helft, waar er onvoldoende druk werd gegeven. De afronding was ook een stuk beter en er werd langer gezocht naar het goede schot en hier konden we de teller nog naar elf doelpunten brengen. KV Leeuwarden kon zesentwintig keer de korf vinden en nam hiermee de punten mee naar huis, wat terecht was met een eindstand van 11-26.

    Komende wedstrijd is op 14 januari 2022 tegen WWC in Easterein.