• Eerste wedstrijd en afscheid Riemkje

• Afgelopen woensdag speelde KV Veenwouden de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De tegenstander was een ploeg die nieuw was voor de spelers, namelijk Korwi uit Winschoten. Door de steun van het publiek begon Veenwouden vol vertrouwen aan de wedstrijd.

De wedstrijd begon qua doelpunten voor beide ploegen moeizaam, beide ploegen stonden verdedigend er sterk voor. Korwi opende de wedstrijd met een afstandschot. Niet lang hierna kwam het antwoord van Veenwouden, door een mooie uitstart van Agnes de Boer. De twee ploegen gingen gelijk op en waren erg gewaagd aan elkaar. Richting het einde van de eerste helft werd er een publiekswissel gemaakt, Riemkje Keizer had namelijk aan het begin van het seizoen bekend gemaakt dat ze in verwachting is en voorlopig niet meer wedstrijden zal spelen. We willen haar bedanken voor haar inzet en hopen haar nog vaak op het veld te zien. Hierna werd het rust, waarbij de tussenstand 3-4 was.

In de tweede helft vond Korwi de mogelijkheid om drie doelpunten uit te lopen op Veenwouden, inmiddels stond het 5-8. Maar Veenwouden liet het niet verder komen dan dat en maakte het nog even spannend. Bij de 7-8 vond Veenwouden het vuur terug, maar wist hier aanvallend niet goed mee om te gaan en werden er onnodige fouten gemaakt. De stand is dus niet meer veranderd. Er kan wel gezegd worden dat het verdedigend erg goed voor elkaar was, maar er aanvallend te weinig uit is gehaald. Hier gaat Veenwouden dus nog hard mee aan de slag voor de volgende wedstrijd. Deze zal thuis plaatsvinden op 21 september tegen de Pein 1. We hopen jullie allemaal dan om 16:00 weer te zien!